Instagram Inlägg

Bilderbokstips!”Far ända in i baljan” – den andra boken om livet på Saltkråkan är här!Äventyr, dråpliga upptåg och en skön gemenskap med kända karaktärer i ny tappning gör boken till en underbar läsupplevelse.Det är härligt att läsa Astrid Lindgrens text med ord och uttryck som många känner igen och de nya charmiga illustrationerna av Maria Nilsson Thore ger nytt liv åt berättelsen. En lysande kombination av en svunnen tid men med ett stråk av modern tappning.På Saltkråkan samsas både öbor och sommargäster i olika åldrar. På ön finns både husdjur, bondgårdens djur och djur i det fria.En morgon får Vesterman en övergiven sälunge i sitt nät. Han räddar den från havsörnarna och tar den till Saltkråkan. Och när tackan får fler lamm än hon har mjölk till, behöver både Stina och Tjorven rycka in.Bilderböckerna om Saltkråkan har ganska mycket text och passar därför bra som högläsning för de yngre barnen, men även för barn upp i skolåldern som läser själv.De ljuvliga illustrationerna kombinerat med varm och empatisk text gör boken till en utmärkt presentbok.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @rabensjogren.#saltkråkan #farändainibaljan #astridlindgren #marianilssonthore #bilderbokstips #bilderbok #barnbok #barnbokstips #presentbok #högläsningstips

Instagram Inlägg