Instagram Inlägg

Men wow, vilken enastående deckardebut!! Som jag njöt under hela läsningen. En helt underbar läsupplevelse, en mångfasetterad spänningsroman med bredd. Som ett oemotståndligt kinderägg – med tre överraskningar i en!I ”Det sista livet” av Mohlin/Nyström möter vi komplexa men trovärdiga karaktärer från olika samhällsskikt, som är både kaxiga och sårbara. Vi inser att hemligheter och skuldkänslor finns i såväl dysfunktionella som i framgångsrika familjer. På nära håll får vi följa ett utredningsarbete med människor som tänker utanför boxen.I centrum står FBI-agenten John Adderley, född och uppvuxen i Karlstad, men efter en otrohetsaffär separerar föräldrarna. Mamman och halvbrodern blir kvar i Sverige medan John flyttar till New York med sin afrikanske pappa.Efter en uppmärksammad rättegång, får John ett pris på sitt huvud och en ny identitet. Han söker sig tillbaka till Karlstad och placeras i en cold case-grupp som utreder ett tio år gammalt försvinnande. Den misstänkte visar sig vara Johns halvbror.Författarduon Peter Mohlin och Peter Nyström har känt varandra sedan barnsben. Som journalist, manusförfattare och regissör märks det att de är vana att jobba med texter. Det är en smart, tempofylld och genomtänkt handling med en utmärkt gestaltning och mustiga miljöer. Ett brilliant hantverk!Nu väntar jag med spänning på fortsättningen.Ljudboken är mycket väl inläst av Reine Brynolfsson..Boken är utgiven av @norstedts_forlag.#detsistalivet #mohlinnyström #petermohlin #peternyström #deckardebut #spänningsroman #boktips #lästips #läsupplevelse #läsupplevelseutöverdetvanliga #deckare

Instagram Inlägg