Instagram

Instagram Inlägg

Bilderbokstips!Saltkråkan som bilderbokmed Astrid Lindgrens originaltext från 1964 och med nya illustrationer av Maria Nilsson Thore är en lysande kombination. Resultatet blir ett charmigt äventyr för både stora och små och en utmärkt högläsningsbok.I den första boken ”Ett djur åt Pelle” får Pelle ett uppdrag att hämta mjölk hos bonden. Om han dessutom tar med sig Tjorven, får Melker arbetsro och barnen en slant att köpa glass för. Barnen kommer hem på eftermiddagen utan mjölk men med en alldeles egen kanin till Pelle.Det är ljuvligt att njuta av Astrids empatiska värderingar och alla charmiga karaktärer. Livet på Saltkråkan är en inblick i en svunnen tid som många minns, eller drömmer om och som jag tycker vi ska värna om. Olika generationer som umgås över gränserna, småbusiga upptåg och dråpliga äventyr som väcker både skratt och oro. Dessutom är det fint att både skogens och bondgårdens djur får en central och självklar plats i berättelsen.Astrid Lindgrens ord väcker igenkänning från både film och böcker och jag gillar att hennes klassiska uttryck bevaras till kommande generationer.Maria Nilsson Thore har en gedigen utgivning bakom sig och är redan en efterfrågad och omtyckt illustratör bland dagens barn. Hennes bilder lyfter texten bra och är en smakfull blandning mellan förr och nu.Bilderböckerna om Saltkråkan har ganska mycket text och passar därför bra som högläsning för de yngre barnen, men även för barn upp i skolåldern som läser själv.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @rabensjogren.#saltkråkan #ettlitetdjuråtpelle #astridlindgren #marianilssonthore #bilderbokstips #bilderbok #barnbok #barnbokstips

Instagram Inlägg