Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!”Min mörka Vanessa” av Kate Elizabeth Russell är en av årets måste-läsningar! En fantastiskt välformulerad debutroman om gromning, makt och medberoende.En skildring av ett brott som lyfter den viktiga frågan om samtycke.Har du läst ”Klubben” av Matilda Gustavsson – Läs den här!Den här boken knockade mig som ett slag i magen. Innehållet fängslar och väcker många känslor och tyvärr en hel del igenkänning. Berättelsen är trovärdig, intim och stark. Språket och tonen är uppriktig och ärlig och förtroligt får vi ta del av en ung kvinnas ungdomsår, en student som letar sin identitet, söker bekräftelse, famlar och längtar efter kärlek och som möter en manipulativ man.Femtonåriga Vanessa älskar böcker och litteratur och övertalar sina föräldrar att få studera på Browick. Förväntansfull börjar hon andra året på high school och möter läraren Jacob Strane 42 år. Tilliten växer och hon låter honom läsa sina egna texter, vänskapen blir starkare och de inleder en relation.17 år senare kontaktas Vanessa av Taylor, en av många kvinnor som via sociala medier berättar om liknande erfarenheter av övergrepp. Förövaren är Jacob Strane.En bok med ett innehåll som tyvärr är ständigt aktuellt, med offer och förövare i en tystnadskultur som vi alla känner igen och där vi på nära håll får följa hur en människa manipuleras en annan. Stockholmssyndromet, metoo och maktobalans präglar den starka och viktiga berättelsen, men också så mycket mer.En lämplig bokcirkelbok.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @albertbonniersforlag.#minmörkavanessa #kateelizabethrussell #albertbonniersförlag #debutroman #romandebut #brabok #hemmamedenbok

Instagram Inlägg