Instagram

Instagram Inlägg

Recension”Blixtbarn” av David Renklint är ett spännande och farofyllt äventyr som är både en flykt från vardagen och samtidigt ofattbart högaktuell.️11-åriga Eli förlorade båda sina föräldrar och sin högra hand i en brand, efter ett blixtnedslag i familjens hus. Tillsammans med sin faster Glispa flyr hon staden Pokol på jakt efter ett botemedel till stumpen. Men isarna i söder smälter och marorna tinar fram och väcks till liv. Och det gäller att inte vidröra en mara, då blir själen smittad och man glömmer allt om sig själv.️Boken är skriven i jag-form och Eli är berättarrösten. Det är hotfullt och bitvis riktigt otäckt, men tyvärr dras jag inte med på djupet till en början. Det är ett rafflande tempo och jag hänger inte riktigt med i svängarna från start och de starka känslorna uteblir. Jag saknar en karta över miljöerna för att orientera mig och en ordlista över namn, så jag kan hålla isär platser, varelser och folk.Men efter 60 sidor händer något. Språket förändras, jag bjuds in och får nya begrepp förklarade för mig, berättelsen vårdas och jag blir en del av handlingen och mitt läsintresse fångas.Det är fascinerande miljöer och otäckt aktuellt med klimathot och en värld i förändring.Berättarglädjen lyser igenom och boken har ett bra språk och korta meningar.️Det fantastiska omslaget har Alexander Jansson skapat.Om du gillar böcker och filmer om skräck och zombies, tror jag du gillar den här!️️️.Boken är utgiven av @b.wahlstroms.#blixtbarn #davidrenklint #bwahlströms #ungdomsbok #bokslukaråldern #hemmamedenbok #spännandebok

Instagram Inlägg