Instagram Inlägg

Boktips!Åh Silas vad jag tycker om dig! Det här blev en favorit och sträckläsning från första sidan.”I väntan på mitt ovanliga liv” av Pär Sahlin är en omskakande och omtumlande vardagsberättelse som väcker både leenden, klump i magen och svettiga händer.Det är en känslosam resa att läsa om 13-åriga Silas som tillsammans med sina föräldrar och sin fotbollstokiga lillasyster Zico bor ’halvvägs till himlen’ (vån 5) i ett trist höghus. Högst upp på våning 11 bor hans hemliga kärlek, klasskompisen Narin. På bottenvåningen bor hans ärkefiende, mobbaren Viggo.Föräldrarnas fokus kretsar kring syrrans fotbollsträningar och Silas dagar kretsar kring att fixa middag till familjen och hålla sig undan från Viggo och rasta bästa vännen – hunden Tubbe.Men det finns hopp, det ryktas om att Viggo ska flytta och när klassen ska på lägerskola ser Silas en möjlighet att lära känna Narin på djupet. Men det blir inte alls som Silas tänkt sig..,Boken är skriven ur ett jag-perspektiv. Den är lättläst och trots många allvarliga ämnen är den skriven med glimten i ögat. Författaren guidar läsaren skickligt och seriöst mellan dråpliga och hotfulla situationer. Silas utsatta situation skildras trovärdigt och ödmjukt, vilket gör berättelsen stark och känslosam. Silas vänskap med det äldre paret Gun och Åke är jättefint att läsa om.Den här boken vill jag sätta i händerna på alla barn mellan ca 9 och 12 år. Jag tror att många känner igen sig, både offer, förövare och nykära ungdomar och alla andra.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @ordalagetbokforlag.#iväntanpåmittovanligaliv #pärsahlin #ordalagetbokförlag #barnochungdomsböcker #boktipsbarn #boktipsungdom

Instagram Inlägg