Instagram

Instagram Inlägg

Recension ”Det angår inte mig” av André Petrisson är en vardagsnära samtidsroman där vi får stor inblick i livet som socialsekreterare.En välskriven debutroman som väcker engagemang och egna funderingar.Niklas är en ganska egoistisk karaktär som inte bryr dig så mycket om människorna i sin omgivning. Hans vänner är på honom och tycker det är dags för honom och ta tag i sitt liv. Men själv bryr han sig inte, i alla fall inte till en början.Jag tyckte boken var ganska trögstartad, med få dialoger och ganska ojämn, tät löpande text. Den kändes till en början nästan som en fackbok eller handledning.Gestaltningen går att utveckla och kanske hade berättelsen vunnit på om det varit flera berättarröster eller om kollegan Viola haft en egen, tydligare löpande parallellhistoria.Men efter ett femtiotal sidor kom jag in i handlingen, Niklas attityd förändrades och boken fångade mitt intresse och utvecklades till en fascinerande bladvändare. Boken har ett bra språk och det märks att författaren har insyn och vet vad han talar om och jag kommer på mig att undra hur mycket som egentligen är egna erfarenheter och upplevelser.Jag gillar Viola och hur relationen, tilliten och vänskapen dem emellan växer fram. Det är fint att se hur de utvecklar varandra.Jag uppskattar att jag får bli en del av karaktärernas liv och vardag. Boken ger en hel del igenkänning och väcker intressanta funderingar.Det känns att författaren har en stor skrivglädjen, så jag tror det kommer fler böcker som jag ser fram emot att läsa.Tack @andrepetrisson för att du tog kontakt och jag fick möjlighet att läsa din bok.🏽.Boken är utgiven av @vistoforlag.#detangårintemig #andrépetrisson #vistoförlag #samtidsroman #recensionsexemplar

Instagram Inlägg