Instagram Inlägg

Boktips!Oj vilken fantastisk läsupplevelse!Om livet som estetelev, den himlastormande första kärleken, den trevande sexdebuten och sökandet efter sin egen identitet. En stark och känslosam bladvändare som jag varmt rekommenderar!🧁Det är något visst med böcker som utspelar sig i klassisk skolmiljö och där lusten att lära, de närvarande pedagogerna och de engagerade kompisarna bidrar till en skön och trygg känsla. Mustiga miljöer, intressanta karaktärer, omvälvande och oförutsägbara händelser gör detta till en fascinerande och känslosam berättelse som jag gärna skulle se som film.🧁Nico har brutit upp från sitt gamla liv och flyttar in hos sin faster Valenka, tillika bildlärare i Uppsala. Håret färgas rosa och coola kläder inhandlas. Det är dags för en omstart – det nya livet ska börja. Det är dags att börja utforska sig själv, ta plats och bli accepterad för den man är. Men när man inte själv ännu inte vet sin könsidentiteten, då blir det en del prövningar.🧁Jag gillar verkligen karaktärerna i den här boken. Personliga och tillåtande och dessutom närvarande, empatiska och driftiga.Skolan, ”Sibylla allmänestetiska läroverk”, är som ett Palats, ett Slott eller Borg, som tar plats, har sin egen historia och är som en dröm, en skola som jag skulle älska att gå på.🧁Jag har inte tidigare läst något av Anna Ahlund, men detta gav mersmak och jag ska genast söka upp ”Saker ingen ser” (2017), som utspelar sig på samma läroverk.🧁Den här boken gillade jag skarpt – den är hoppfull, känslosam, ärlig och inspirerande. Oavsett om du är ester eller ej, kille, tjej eller annan identitet – läs den!🧁🧁🧁🧁🧁.Boken är utgiven av @rabensjogren.#ganskanärasanningen #annaahlund #rabénochsjögren #ungdomsbok #ungdomsboktips #lästipsungdom #hbtqböcker

Instagram Inlägg