Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!”Bakvatten” av Maria Broberg är en strålande debut, en omtumlande resa till Västerbotten – en älskad hembygd där några utsatta, tysta och fascinerande bybor får sina innersta hemligheter röjda och sin historia berättad.Det här är en roman med karaktärer som är svåra att glömma..Ett barn försvinner, men ingen tycks veta om det var en olyckshändelse eller om någon är ansvarig. 40 år går och en dag hittas kroppen och sanningen kommer fram..Det är en kraftfull, närvarande och suggestiv berättelse som till stor del utspelar sig på 1950-60 talet. Vi får ta del av livsöden, samhällshistoria och kulturarv. Skuld och hemligheter som skaver, identitetssök, behov av bekräftelse och kärlek är bara en del av handlingen. Vi lär känna utstötta och hånade människor som kämpar, men vi ser också deras sampel och närhet till naturen, djuren och andra människor. Dramatik, erotik och uppbrott i väl tecknade miljöer, gör berättelsen känslosam och minnesvärd. Frågor och engagemang väcks och jag får behov att samtala om boken och vill veta mera..Det märks att Maria Broberg är kommunikatör och van skribent. Imponerande att på drygt 270 sidor få med så mycket innehåll.Boken är välskriven och en del samiska ord och dialoger med dialektala uttryck förekommer och gör språket personligt och kärleken till hembygden lyser igenom..”Bakvatten” är en känslosam roman, men också ett stycke viktig och stark nutidshistoria, som ärligt lyfter orättvisor, fördomar och en tuff vardag som jag har svårt att värja mig emot och som ger mersmak..Boken är utgiven av @norstedts_forlag.#bakvatten #mariabroberg #norstedtsförlag #debutroman #romandebut

Instagram Inlägg