Instagram Inlägg

Recension!”Lite död runt ögonen” av David Ärlemalm är en fascinerande debutroman som påverkar och trollbinder mig från första sidan. Det är den ultimata bokcirkelboken – Här finns massor att diskutera och samtala om! Precis utgiven men redan en bok som det pratas om överallt.Den ensamstående pappan Arto älskar och gör allt han kan för sin dotter Bodil. Han har ett förflutet som missbrukare och ett tungt bagage att bära. Både han och dottern utsätts för samhällets krav och medborgarnas elaka tungor. Arto följer sitt hjärta och gör sina egna val. Han vill väl men ibland tar han sig friheter utanför regelboken..En oförutsägbar bladvändare som går rakt in i hjärtat. Som läsare kommer jag väldigt nära den lilla familjen och stegvis inser jag spelreglerna som de måste förhålla sig till. Det är hjärtskärande och jag slits mellan hopp och förtvivlan. Jag engageras och berörs.Boken är brutalt ärlig och känns självupplevd. Ingenting undanhålls och jag får ta del av en personlig vardagsberättelse som utspelar sig i en utsatt samhällsklass, där viljan att göra rätt för sig och med fokus på dotterns bästa präglar varje val. Jag har förstått att det är en helt fiktiv historia, vilket gör berättelsen ännu mer intressant.Åh vad jag känner starkt för dessa människor! De är stolta och driftiga och väcker min empati och jag inser att jag möter dem varje dag i min vardag. Jag vill räcka ut en hjälpande hand men förstår att det är komplicerat och en komplex situation. Jag känner omvartannat sympati, vrede och sorg. Jag vill både bekräfta och läxa upp Arto för hans val.Lägg namnet David Ärlemalm på minnet, jag gissar att vi får läsa mera från honom framöver.Språket är personligt och det är sparsmakat med utfyllnadsord och långa beskrivningar. Denna debutroman visar att 264 sidor räcker för att skapa starka personporträtt och för att återberätta en ärlig historia som stannar kvar länge efter utläsning.Rekommenderas varmt!.Boken är utgiven av @esterbonnier.#litedödruntögonen #davidärlemalm #esterbonnier #debutroman #boktips #lästips

Instagram Inlägg