Instagram Inlägg

Recension!”Nämn inte de döda” av Christina Wahldén är den första delen i en tänkt serie om de australiska poliserna Jess och Bluey och den svenska konststudenten Greta.Greta har tagit en paus från studierna i Sverige och är nu backpacker i staden Darwin i norra Australien. En morgon joggar hon på stranden och hittar en sargad kropp, troligen resterna efter en krokodilattack, men efter obduktionen inser man att ett mord har begåtts. Vem är kvinnan? Varför blev hon dödad? Vem ligger bakom mordet?Det här är en bok som är så mycket mer än en traditionell deckare. Aktuella samhällsproblem, rasism, våld och förtryck mot både kvinnor, barn och aboriginer står i fokus. Fascinerande miljöer och intressanta karaktärer gör berättelsen både personlig och engagerande.Christina Wahldén har en enastående förmåga att teckna personporträtt med egna röster vilket gör att jag snabbt får sympatier för människorna och känner stor delaktighet.Stor research och egna erfarenheter hos författaren gör boken trovärdig och spännande. Det är många berättarröster och en hel del parallellhistorier som skickligt vävs samman till en helhet. Boken är tydligt strukturerad och kapitlen korta, vilket gör den lättläst och ger ett bra driv framåt.”Nämn inte de döda” är en otroligt välskriven, aktuell, otäck och intressant berättelse. Den väcker många olika känslor hos mig och bitvis är den ruskigt spännande! En riktig bladvändare.Miljöerna och befolkningen väcker verkligen lust att vilja veta mera. Boken skulle göra sig utmärkt som film/tv-serie.Jag är så glad att det kommer fler böcker i serien. Längtar redan efter nästa bok.Rekommenderas varmt!.Stort Tack till @Bokus_com för att jag fick möjlighet att förhandsläsa boken.Boken är utgiven av @esterbonnier #nämnintededöda #christinawahldén #esterbonnier

Instagram Inlägg