Instagram

Instagram Inlägg

Boktips!Känner du dig förvirrad av alla motstridiga råd och rön kring mat, kost, dieter och tv-kockar? ”Smakens makt” inspirerar dig till att tänka själv och försöka se hur allt hänger ihop för att både vi och planeten ska må bra.Per Styrgård är journalist, moderator och föreläsare med fokus på mat och dryck. I åtta kapitel får vi bl a ta del av hans erfarenhet och utifrån forskning tips på hur vi kan behålla hälsan, undvika livsstilssjukdomar men ändå äta klokt, sunt och gott. Att göra egna medvetna val, hitta sin egen livsfilosofi och känna oss trygga när våra val ifrågasätts.Jag gillar att boken inte ger pekpinnar utan just inspirerar, får mig att stanna upp, reflektera och fundera vilka val jag gör och vill göra utifrån min situation.Mat, miljö och etik lyfter välfärdssamhället och hur vi slösar med jordens resurser. Det får mig att tänka till kring traditioner, utveckling och tillgänglighet av ingredienser och färdigrätter.Intressant att påminnas hur smak och doft påverkar oss.Boken erbjuder ett fåtal enkla recept med råvaror som forskningen rekommenderar utifrån jordens resurser och hälsa.En lättläst, klok och välskriven bok som verkligen ger eftertanke, ny kunskap och inspirerar till aktiva val och samtal. Det här är ingen kokbok, du behöver inte vara intresserad av matlagning, utan det här är en bok som jag rekommenderar till alla som äter..Boken är utgiven av @mondialforlag.#smakensmakt #perstyregård #mondialförlag #kostbok #hälsaochlivsstil #smakochdoft #matochklimat #boktips #lästips #julklappstips

Instagram Inlägg