Instagram

Instagram Inlägg

Recension”Detektiv Långöra och Bonkostölden” är en kapitelbok med färgstarka illustrationer som på ett bra sätt lyfter att alla har rätt att vara den man vill och om att följa sina drömmar. Allt är möjligt!Holger ser ut som en vanlig kanin, trots att han envisas med att springa på två ben. Han kan prata, skriva och läsa men inte skjuta.Holger är trött på att leta maskrosor som de andra kaninerna. Han vill så mycket mer! Han har en längtan att bli en privatdetektiv och lösa sina egna fall.Med rätt stöd och vänners hjälp får han ett eget kontor och snart får han sitt första fall. Någon stjäl mat och dryck från direktör Oxelsvans.Berättelsen har ett klassiskt upplägg, med ledtrådar och misstänkta och ganska stereotypa karaktärer.Boken är rikt illustrerad, mer söt och vänlig än spännande. Målgruppen är 6-9 år, men boken fungerar nog bäst som högläsning. Jag tycker den är för lång och med alltför många svåra ord och begrepp, utifrån ett vuxenperspektiv. För bästa språkutveckling tror jag berättelsen hade mått bra av motfrågor, där orden endera skojigt missförståtts eller pedagogiskt förklarats.Jag känner mig lite kluven till drycken Bonko och hur jag ska förhålla mig till den marknadsföringen. Men jag gillar starkt att Holger väljer att fira framgången med tomatjuice, selleri och morötter.”Bonkostölden” är den första boken om Detektiv Långöra. Jag har tidigare läst författarens debutbok ”Brumfällan”, som jag gillade och rekommenderar.Ett kortare format och med bra förklaringar kring teknik och HiFi.Tack @asvalander och @emmagjort_webshop för läsex!🏽

Instagram Inlägg