Instagram Inlägg

BokrecensionNär kylan och den första snön kommer, vad händer då med djuren i skogen?En bilderbok om att längta efter ett bättre liv, komma ny till stan och kriga för att bli accepterad och en del av gemenskapen.️Kråkan bor i skogen och har hört så mycket gott om livet i staden. Men det blir inte så enkelt som han hoppats på. Både människor och andra fåglar är elaka mot honom. Han blir hånad och lurad tills han en dag möter en vänlig människa med gott hjärta.️Denna bilderbok lyfter samhällsproblem som vi dagligen stöter på – ondska och egoism men också längtan efter ett bättre liv, att få höra till.Fint att lyfta vikten av att tro alla om gott och möjligheten att få en andra chans.Målgruppen är 6-9 år, men det är väldigt mycket kompakt text och få illustrationer, vilket påverkar fokuset.Handlingen är dubbelbottnad, bitvis både komplex och mörk, så jag tycker boken känns mer som en novell för äldre.️Jag tror berättelsen hade passat bra i ett mindre format, A5 eller A6.Själv känner jag mig lite kluven till de alltför mänskliga ordvalen kring kråkans anatomi och tycker slutet är alltför abrupt och korthugget.Men det var intressant att läsa denna oförutsägbara bilderboksdebut som får mig att tänka till kring innehållet.De svartvita illustrationerna är gjorda av Lina Skoglund.️Stort Tack @connymalmqvist för förtroendet och läsex.🏽.#enkråkasresatillstaden #connymalmqvist #linaskoglund #bilderbok #debutant #debutantbok

Instagram Inlägg