Instagram

Instagram Inlägg

Bokrecension!Gillar du deckare och spänningsromaner där du på nära håll får följa polisens utredningsarbete, då är det här boken för dig! En spännande bladvändare som bjuder på en hel del överraskningar och oväntade twister.Tempot är rappt, handlingen känns trovärdig och det märks att författaren, som även är kriminaltekniker, är väl insatt i polisens vardag.När jag läser känns det som om jag tittar på en tv-serie, och jag tror den skulle göra sig bra dramatiserad.Miljöerna och händelserna är väl och noggrant beskrivna och återgivna. Vi får följa såväl offer som gärningsman på nära håll och det är lagom strösslat med detaljer kring mord och överfall.Jag gillar den ambitiösa polisen Jannica Brandt. Hon har en skön kaxig attityd, tar modiga beslut och gör sina egna vägval.Men berättelsen skulle må bra av att kortas ner lite. Ibland blir det lite väl detaljerad information kring utryckningarna och en del meningslösa dialoger i polishuset som inte leder handlingen framåt. Jag förstår att det är en viss jargong i polishusen, men bitvis tycker jag det är lite väl mycket fokus på sex, kroppar och rumpor. Kanske en AW eller svettig gymträning efter jobbet då och då?Gestaltningen går att jobba vidare på för att väcka ännu djupare känslor och större läsupplevelse. Några dramatiska händelser hastas över alltför snabbt och okänsligt, men i det stora hela är detta en bra debut som fångade mitt intresse.Jag gillar handlingen, de sårbara och mänskliga karaktärerna väcker mitt intresse.Boken är svår att lägga ifrån sig och det är en säker magkänsla.Andreas Ek har tidigare skrivit böckerna ”Raseri” och ”Törst”, men det här är hans deckardebut och den första delen i en planerad bokserie om Jannica Brandt och hennes kollegor.Jag kommer garanterat läsa mera av författaren och ser mycket fram emot kommande böcker i serien.Tack @andreasekenek för att du tog kontakt och skickade läsex!🏽.#mörkretinomhonom #andreasek #deckardebut #deckare #polisroman #spänning #recensionsexemplar

Instagram Inlägg