Instagram Inlägg

Boktipset!- Men wow, säger jag bara! En fantastisk bok som verkligen tog mig med storm! En mycket annorlunda läsupplevelse i ord och bild – helt utöver det vanliga.En strålande debut av den brittiska illustratören Pam Smy.Läs – bara läs den!”Thornhill” var ett brittiskt barnhem för flickor under åren 1830 till 1982.Ella bor i huset bredvid och snart ser hon olika spår och händelser som väcker hennes nyfikenhet om vad som hände i det igenbommade och fallfärdiga huset. Ella trotsar varningsskyltar och taggtrådsstängsel och smyger in i trädgården. Där möter hon ledtrådar och spår från en av de sista flickorna från barnhemmet – den jämnåriga Mary som omkom i ett tragiskt dödsfall. När Ella hittar Marys dagbok och handgjorda dockor, blir hon oförklarligt indragen i historien och kommer Marys dramatiska och utsatta tid på flickhemmet mycket nära.Marys turbulenta liv och svåra upplevelser från 1982 återberättas här i dagboksform.Ellas ensamma vardag återges med svartvita detaljrika och känslofyllda illustrationer, som ger läsaren en tydlig förståelse för Ellas situation och vardag.En unik och genialisk berättarform – som en blandning mellan ett fotoalbum och en dagbok. Det gör boken både trovärdig, ärlig och väldigt personlig. Som läsare känner jag mig utvald, som att författaren känner tillit och förtroende för mig och låter mig ta del av ett hemligt dokument. Stort.En stark, sorglig och dramatisk berättelse om två väldigt ensamma flickor som väcker känslor, nyfikenhet och engagemang hos mig som läsare. En bok som gjorde starka avtryck och en läsupplevelse som påverkade mig på djupet.Rekommenderas varmt!.Stort Tack @berghsforlag för att jag fick möjlighet att läsa denna fantastiska bok..Tack @pennytrindh för boktips! 🏽.#thornhill #pamsmy #pamsmyillustrator #ungdomsbok #ungdomsboktips #läsupplevelseutöverdetvanliga #läsupplevelse #boktips #boktipsungdom #lästips #lästipsungdom #berghsförlag

Instagram Inlägg