Instagram

Instagram Inlägg

Idag är det en månad kvar till jul…8-åriga Johanna tycker att ingenting är omöjligt och att problem är till för att lösas. Hennes motto är: ”funkar det inte på det ena sättet så funkar det på det andra”.Påhittig, kreativ och positiv är bara några av hennes egenskaper.I skolan är förberedelserna inför årets luciafirande i full gång. Barnen får själva välja vad de vill vara i luciatåget. Johanna vill vara en stämningsfull julgran. Vilken tur att hon är uppfinnare! Hon börjar planera och göra en ritning och tar hjälp av sina yngre bröder Sten och Stanley, men det blir ju inte riktigt som det var tänkt, men det blir bra ändå!Böckerna är fartfyllda, oförutsägbara, dråpliga och inspirerande. Det märks på språk och handling att författaren är både dramatiker, regissör och pedagog.Färgstarka och detaljerade illustrationer av Lovisa Lesse kompletterar texten på ett bra sätt.Jag känner igen mig i Johanna, jag var själv kreativ och påhittig, med föräldrar som lät mig hålla på. Jag älskar Johannas mod och stora varma hjärta – hon vill verkligen väl.Det här är den fjärde boken om Uppfinnar-Johanna.Jag tycker böckerna är lämpliga som hög- eller nybörjarläsning för 5-8 åringar.Har du ännu inte läst dem – gör det bums!.Boken är utgiven av @olikaforlag .#uppfinnarjohanna #lysandeuppfinnarjohanna #annchristinemagnusson #lovisalesse #olikaförlag #bilderbokstips #bilderbokstipset #barnbokstips #barnbokstipset #bilderbok #barnbok

Instagram Inlägg