Instagram Inlägg

Boktipset!En riktigt bra och spännande bladvändare som utspelar sig i nutid men med en berättelse som väver in både historiska händelser med vardagsbekymmer och aktuella samhällsproblem.Jag hade inte hört något om denna bok tidigare, men blev ganska direkt fascinerad över innehållet. Sakrament betyder ”helig handling och mysterium” och förutom det får jag ta del av olösta mordgåtor, ritualer och mörka hemligheter. Det märks att författaren är påläst och det är en skicklig och välkomponerad blandning av vardagsliv, historia och ockulta handlingar.Hilde är 14 år och vill konfirmera sig mot sin mammas vilja. I ett skolarbete kring olösta mord, fängslas hon av den unga konfirmand som mördades utanför Katarina kyrka för 30 år sedan. Hilde börjar gräva i fallet och snart inser hon att hennes egen mamma är nära kopplad till händelsen, liksom kyrkans människor, som håller i hennes egen konfirmationsundervisning. Hilde bestämmer sig för att lösa mordet, men blir snart indragen och utsatt för både hot och våld.Och vad gör hennes pappa nattetid på kyrkogården? Varför ljuger mamma? Vem kan hon egentligen lita på?Jag gillar när det finns förankring och research, kopplat till handlingen. Under läsningen får jag både ny kunskap om vår historia, men också på nära håll insyn i människors olika öden och aktuella samhällsproblem.En välskriven bok som passar utmärkt att läsa under mörka hösten. Det här är del ett i en planerad trilogi om Hilde Stridh och jag ser mycket fram emot att läsa kommande böcker.Gillar du ”Norra Latin” av Sara Bergmark Elfgren, läs denna!Boken är utgiven av @ordalagetbokforlag.#sakramentet #annsofiforsmark #ordalagetbokförlag #ungdomsbok #ungdomsboktips #boktips #boktipsungdom #lästipsungdom #lästips #spännandebok #spänning

Instagram Inlägg