Instagram

Instagram Inlägg

”Islossning” – en strålande titel på en fantastisk novell.Har du någon gång varit närvarande när isen gått, sett dramatiken, dånet, kraften och det oförklarliga skådespel det innebär, så förstår du alla känslor som kan väckas av ett storlaget och förlösande äventyr. Och plötsligt är det över. Stilla och alla ord är överflödiga. Precis så kan jag beskriva denna underbara läspärla.Kom ihåg – Döm aldrig någon på förhand, räkna inte bort varken en tunn berättelse på ett fåtal sidor eller en äldre man som fridfullt och fokuserat hugger sin ved, medan sädesärlan oberört hoppar bredvid, björkarna knoppas och frun förbereder middagen inne i det hemtrevliga köket.Allt är inte som det verkar.Verkligheten är sällan så som den ser ut att vara. Vi bär alla på olika bagage och minnen av skilda slag.”Hugget när den nyslipade eggen träffar den vridna björken och saven sipprar ut precis som svetten ur hans egen panna och får det att svida i ögonen. Han blinkar. Nykluven björkved har en alldeles speciell doft. Ett stänk av honungsmelon. En längtan efter en kommande sommar.”Det är oerhört skickligt att på endast åtta sidor, väcka så många olika sinnen och starka känslor, för helt främmande människor och samtidigt skapa en så tydlig bild av ett landskap jag aldrig varit i, men som får mig att känna mig delaktig och närvarande som om jag känner till både platsen och människorna.En oerhört välskriven novell som både ärligt och poetiskt beskriver om den välgörande och helande kraft som vedhuggning kan ge till både kropp och själ. Återigen en berättelse som rör om och lämnar mig tagen och omtumlad. Så mycket igenkänning och så många frågor att fundera över. Jag tycker ”Islossning” passar utmärkt både för inspiration till eget skrivande, samtal, läsecirklar eller högläsning för vuxna.Anna Kuru skriver personligt och äkta med en strålande blandning av ljus och mörkret, skönhet och svärta. Det är jordnära och eftertänksamt med helt oförutsägbara vändningar.Rekommenderas varmt!.#islossning #annakuru #novell #läspärla #lästips #novelltips #braläsning #läsupplevelseutöverdetvanliga

Instagram Inlägg