Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Men wow, säger jag bara! Detta var en läsupplevelse utöver det vanliga som berörde mig på djupet.Gillar du böcker som ”Sandor slash Ida” och ”Björnstad” – läs denna!Vincent och Ester är de två berättarrösterna. Handlingen känner vi igen, med skola, träningar, kompisar, fester och den första stora kärleken. Det är sprött, äkta, ärligt och sårbart, precis som relationer och den trevande förälskelsen kan vara.Det jag verkligen älskar med denna berättelse, är perspektivet – de omvända maktstrukturerna.Ester är den kaxiga konståkningstjejen, med hög status som kör moppebil och lägger all tid på träning, fester och siktar på ett liv som välbetalt proffs i USA.Vincent är den blyge hockeykillen som tränar på de sämsta istiderna, bär sin trunk till och från ishallen för att tvätta hemma, har bra betyg i skolan och måste vara bäst på allt för att ha en chans.De lever i en tid då Sverige aldrig haft en manlig statsminister, då killar och män förminskas, trakasseras på sociala medier, utnyttjas och trycks ner.Berättelsen rör om och uppmärksammar verkligen den skeva ojämställda värld vi lever i.En tänkvärd bok där sex, makt, genus, civilkurage och relationer genomsyrar handlingen. Ett lyckat samarbete mellan @joschreiber och @bokmorsa Rekommenderas varmt till både killar och tjejer från ca 13 år och uppåt.Boken är utgiven av @b.wahlstroms.#intesomdu #johannaschreiber #idaömalmronvall #ungdomsbok #ungdomsboktips #lästipsungdom #boktipsungdom

Instagram Inlägg