Instagram Inlägg

Boktipset!En härlig och spännande äventyrsberättelse om det godas kamp mot onda krafter och mörk magi.I det vackra och bördiga landet Glimeria får vi följa den självständiga och driftiga Karma 11 år, en av många syskon i släkten Stark och Jonar 12 år, som är ensambarn i släkten Garpe. Han känner sig överbeskyddad av sina föräldrar och finner glädje och gemenskap hos enhörningen Remus och kinten Gala.Barnen växer upp i varsin släkt som varit bittra fiender i urminnes tider.Berättelsen är både modern, klassisk och tidlös med härlig fantasi, mycket action och fint budskap. Trots släkternas osämja, inser Karma och Jonar att samarbete och mod är det enda sättet att vinna över ondskan. Vi får möta både Stendrakar och Klipptroll och barnens personliga egenskaper och begåvningar tas till vara och sätts på prov.Boken är rikt illustrerad med fantastiska bilder. Den är välskriven, väl genomarbetad och det är ett fascinerande äventyr som riktar sig till läsare på låg- och mellanstadiet.Men eftersom bilderna talar sitt tydliga språk, går det att korta texten något, jobba vidare med gestaltning och miljöbeskrivningar mera för att väcka ännu starkare känslor.”Klipptrollen” är den första delen i serien och fyra delar till är redan planerade och jag ser mycket fram emot att läsa fortsättningen.Stort tack för bokpost @zelda_falkoga.#karmaochjonar #zeldafalköga #bookmark #klipptrollen #äventyrsbok #fantasy #barnochungdomsböcker #spännandebarnbok #kapitelbok #kapitelbokförbarn #bokslukaråldern #barnbokstips #lästipsförbarn

Instagram Inlägg