Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Men wow säger jag bara! En läsupplevelse och spännande debutroman utöver det vanliga! Vad månde det bliva av denna författare.Som en blandning mellan ”Flicka med pärlörhänge” och ”Oliver Twist”.En magisk bladvändare som är omöjlig att lägga ifrån sig. Läs!🦋London 1850. Två tvillingsystrar arbetar hårt hos den elaka Mrs Salters dockmarknad. Den ene syr och den andra målar dockansikten och lönen går direkt till deras föräldrar. En gång var systrarna tighta och en drömde om att starta egen butik, den andra att slå igenom som konstnär, men sedan Rose blev vanställd efter en svår sjukdom har avundsjukan byggt en mur mellan dem.Iris drömmer sig bort från slit och vanvård och när hon blir erbjuden att sitta modell hos en etablerad konstnär, förhandlar hon till sig egen konstnärstid och handledning, slutar sitt arbete och flyttar in till etablissemanget. Äntligen känner hon sig fri och lever sin dröm, men priset blir högt. Familjen säger upp bekantskapen och dessutom lever hon farligt.Silas, den enfaldige djuruppstopparen är besatt av Iris och kontrollerar varje steg hon tar.Men han är i sin tur bevakad av Iris gode vän, den fattige gatpojken Albie.Men hinner han varna Iris i tid?🦋En berättelse om kvinnors utsatthet, fattigdom, makt, kontroll, vänskap och kärlek. London bjuder på både smuts, elände och fina salonger. Vi lär känna vivörer, älskarinnor och nära vänner, herrskap och tjänstefolk – och allt vackert och trovärdigt sammanvävt till en tidlös historia, som utvecklas till en spännande nagelbitare.🦋Gammal historia som känns modern och högaktuell med samma dilemman då som nu.Mänskliga värderingar och frågan: när blir en människa ett objekt? Ett porträtt till salu, vad värderas? Hur högt blir hennes värde?🦋En fascinerande och välskriven roman som passar både män och kvinnor. Läs, begrunda och diskutera.Ljuvligt omslag av Kate Tooke och Helena Hammarström.Fantastisk översättning av Manne Svensson.Rekommenderas varmt!🦋🦋🦋🦋🦋Boken är utgiven av @esterbonnier.#dockmakerskan #elizabethmacneal #esterbonnier #boktips #lästips #brabok #nybok #debutromance

Instagram Inlägg