Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Det är sprött, sårbart, äkta och ja vad ska jag säga när orden inte räcker till: Läs, bara läs så fattar du! En fantastisk bok som är omöjlig att lägga ifrån sig.Tänk dig att det är sommar, din pappa drunknar i den lugna sjön trots att han är en duktig simmare. Kvar är du, din bror, din mamma och all sorg, alla frågor. Hur kunde det hända? Var det självmord? Ville han dö?Sedan börjar skolan och alla andra tycks veta, men ingen säger något.Din bästa vän hittar nya vänner, ni glider isär, men längtar efter att allt vore som förr. Så blir du kär, men får man känna sig glad och lycklig när sorgen är så nära och smärtsam? Och hur kan någon tro på en gud när döden tagit en älskad pappa ifrån dig?Jag älskar Silje, de norrländska miljöerna och Christina Lindströms sätt att skriva om stora tunga frågor. Så närvarande och oförutsägbart om de mänskliga karaktärerna med en ambition att kämpa, kriga på, som vill väl, misslyckas och provar igen.Det blir igenkännande och väcker stora känslor hos mig. Frigörelse, identitetssök, längtan efter acceptans och att passa in, dessutom den första kärleken, första fyllan och sexdebuten – stora ämnen som behandlas ärligt och trovärdigt.Det här är en bok du inte vill missa. En berättelse som förtjänas att läsas av många. Ämnen att känna igen sig i och prata vidare om.Boken hittar du på ungdomsbokhyllan, men jag rekommenderar alla (från ca 12 år) att läsa den. Som vuxen, förälder eller anhörig känner du säkert också igen dig och får kanske dessutom en och annan tankeställare.Rekommenderas varmt!Tack @christinalindstrom.forfattare för läsupplevelsen!🏽Tack @b.wahlstroms för rec ex..#väljmig #christinalindström #bwahlströms #ungdomsbok #ungdomsboktips #boktips #lästips #brabok

Instagram Inlägg