Instagram Inlägg

Boktipset!Älskade Pytte, Åh vad jag känner starkt för dig. Mitt hjärta blöder och jag vet tyvärr att många barn delar dina upplevelser.En viktig, smärtsam, läsvärd och hoppfull berättelse om att vara mamma till sin mamma, medberoende, ensamhet, svek, om vänskap, vita lögner och mycket mer.. Läs!”Hej mamma,Jag hatar dig! Jag kan inte fatta att du gjorde det. Och inte bara det. Du ljög också. Du sa att det var du och jag mot världen. Men erkänn. Det var inte sant. Du är så dum! Jag tänker inte förlåta. Jag kan inte tycka synd om dig. Du förtjänar vatten och bröd. Det är ditt eget fel och jag hatar dig.Hatar dig!/Pytte(ensammast i världen och det är ditt fel!)”Boken börjar med dessa starka ord, som känns på djupet, i hjärteroten. Pytte har en mamma som ligger hemma och gråter i ett mörkt rum och en frånskild pappa som ibland dricker sprit med a-lagarna i centrum. Pengarna är slut och snart är det jul. Men allt detta är Pyttes hemligheter. Inte ens hennes bästa vänner Fannie och Filippa vet. Men så händer det värsta och Pytte måste flytta till farmor. Hur ska hon förklara det?Trovärdig handling som känns självupplevd. Sara Salander har en förmåga att skriva enkelt om svåra saker som berör och ruskar om på djupet. Berättelser som kan ge igenkänning, men som även ger hopp och lösningar. Böcker som förmedlar att du inte är ensam och med innehåll att samtala vidare om.Rekommenderas varmt!Tack @sara_salander_forfattare Och @idusforlag för rec ex.🏽.#jagkanintevarahosdignu #sarasalander #idusförlag #barnochungdomsböcker #socialohälsa #medberoende #ungdomsboktips #boktips #ungdomsboksförfattare

Instagram Inlägg