Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!En härlig debut, en svart komedi som fängslar och ger både igenkänning men väcker även olustiga känslor för människor som beter sig allt annat än vuxet.Claire och Matt är skilda och lever numera med nya partners, men båda vill fira jul med dottern Scarlett. De bokar en weekend på semesterparken ”Happy Forest” i Yorkshire. De nya kärlekarna, tillika Scarletts bonusföräldrar Patrick och Alex är medbjudna. Även Scarletts låtsaskompis, den osynliga kaninen Posey följer med till den lilla stugan där alla ska samsas under samma tak, umgås och fira jul tillsammans. Vad kan gå fel?Boken börjar med ett SOS-alarm där Alex låter oss veta att någon blivit skjuten av en pilbåge, frågan är av vem och varför? Boken nystar upp handlingen en efter en och ger oss svaren.Inledningen är lite rörig, med många namn och olika avsändare, men jag blir nyfiken och gillar hur berättelsen utvecklar sig. Stor igenkänning, dråpligt, charmigt och även pinsamt hur vi vuxna kan bete oss. Skuld, svartsjuka, åtrå och alkohol som väcker märkliga beteenden och sjuka uppföranden präglar innehållet.En berättelse som växer vartefter vi får förklaringar, bakgrundsfakta och lär känna karaktärerna. Jag får sympatier för de flesta och förstår varför de gör som de gör, men jag blir också frustrerad och arg på de flesta varför de agerar som de gör.Den osynliga kaninen har en poäng och fungerar för mig som ett ’alter ego’, vilket ger ytterligare en dimension.Ja det är amerikanskt, lite skruvat men jag förstår att denna debut har sålt till 14 länder. Jag tror den skulle bli en bra film.Tyvärr ett snöpligt slut, kanske får det sin förklaring i kommande böcker, om inte har jag massor av frågor kvar.Gillar du svart humor, gillar du ”Tomten är far till alla barnen” då ska du läsa den här!Tack @printzpublishing för recex!.#vuxnamänniskor #carolinehulse #debutbok #svarthumor #boktips #lästips #printzpublishing

Instagram Inlägg