Instagram Inlägg

”Det finns hackers, det finns genier och så finns det Lisbeth Salander.”År 2005 kom ”Män som hatar kvinnor” och det blev en vändpunkt för mig. Jag är ingen stor deckarfantast, men Stieg Larssons sätt att uttrycka sig, hans sätt att belysa samhällsfrågor och hans karaktärer berörde mig enormt.Jag har läst samtliga Milleniumböckerna och jag tycker David Lagercrantz har förvaltat uppdraget bra. Det är fortfarande välskrivet, fascinerande och spännande. Karaktärer från alla samhällsklasser vävs samman och har oväntade kopplingar till varandra. Det är rappt, hämndlystet med fungerande twister.Men för mig är det Lisbeth Salanders medverkan som är behållningen.”Hon som måste dö” känns som en avslutande del och för mig räcker det nu. Jag behöver inte fler böcker i Milleniumserien. Lisbeth Salander har gjort tillräckligt stort avtryck och inspirerat färdigt. Det finns gott om färgstarka karaktärer som kan axla hennes roll i litteraturvärlden.Jag har varvat läsning och lyssning av boken. Stefan Sauk gör en strålande inläsning av ljudboken vilket förstärker upplevelsen ytterligare för mig. Har du ännu inte lyssnat, gör det!Boken är utgiven av @norstedts_forlag.#honsommåstedö #davidlagercrantz #norstedts #milleniumserien #milleniumböckerna #spänningsroman #nyaböcker

Instagram Inlägg