Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!En fantastiskt välskriven, stark och brutal historisk roman som berör, väcker känslor och engagemang.En stark kandidat till Augustpriset, enligt mig.Läs läs läs!Berättelsen känns trovärdig som en biografi. Under läsningen kommer jag på mig att undra vilken koppling författaren har till huvudkaraktärerna och vem av de tre huvudpersonerna som står henne närmast? Jag förstår att researchen till viss del består av gamla tidskrifter. Handlingen känns äkta och jag dras snabbt in i kampen. Kvinnokampen för frihet, rätten till sin kropp och vreden mot de dagliga trakasserier och förtal som de utsätts för.Det är försommar 1921, året då kvinnor för första gången får möjlighet att rösta.På Silvernäs Herrgård i den lilla jämtländska byn Anviken kommer vi tre unga kvinnor nära inpå livet: herrgårdsfrun Alice, pigan Brita och konstnären Thomasine. De är från olika samhällsklasser, bär på olika bakgrunder men delar samma drömmar och mål.I en mansdominerande vardag startar de en hård och brutal kamp för frihet.Det är ärligt, skitigt och våldsamt. En vardag i glesbygden fylld av skvaller, lögner och övergrepp, men även vacker kärlek, personliga drömmar och längtan efter ett lyckligare liv. Karaktärer som väcker sympatier, påverkar mig och är svåra att glömma.Berättelsen speglar en period händelser som utspelar sig för 100 år sedan. Mycket har hänt kring jämställdhet, mycket finns kvar att göra. Kampen fortsätter.Tack @elinolofssonwriter för att du ger kvinnorna en röst!Rekommenderas varmt!Boken är utgiven av @wahlstromwidstrand .#herravälde #elinolofsson #wahlströmochwidstrand #historiskroman #boktips #boktipset #lästips #lästipset #roman #läsningsomberör #läsning #böcker #nyaböcker #brabok

Instagram Inlägg