Instagram

Instagram Inlägg

Sloganmästare, mobilglaskrossare, leklandsvärd – och kattmördare det är Morris Mohlin.En galen och crazy ungdomsbok som bjuder på brutalhumor, ja varför inte?!Trots att Maria Frensborg debuterade 2012 och ligger bakom böcker som Stål-Stella, skejtarserien och ger ut såväl bilderböcker som tonårsböcker, så är hon ny för mig. Produktiv författare (tre titlar under 2019) och lärare gör nog en del till att det bjuds på stor igenkänning i den första boken om Morris.Han vill väl, men glömmer att tänka igenom sina handlingar innan han utför dem. Morris går på högstadiet och drivs av att skaffa pengar för att laga sitt krossade mobilglas. Därför skaffar han sig två extrajobb: som lejon på Teos Lekland och som betald låtsaspojkvän till Mirre.Att föräldrarna möts av en naken son i trädgården och att det hamnar en död katt i frysen, är ju mest bara olyckligt…Knasigt, dråpligt och högt tempo, men även känsligt och händelser som ger en klump i magen. Ja visst hejar man på Morris som läsare, han har ett gott hjärta och vill väl.Jag minns när böckerna om ”Kapten Kalsong” kom och gjorde succé och fick den ointresserade läsaren att börja läsa. Jag tror Morris Mohlin kan ha samma effekt. Sätt den i händerna på den ovane läsaren. Den rekommenderas till åldern 9-12 år, men jag tycker att den absolut även funkar för äldre ungdomar i 15-17 årsåldern.Den andra boken ”Levande måltavla” kommer 2020. Tills dess ska jag läsa in mig på fler titlar och lyssna på ”Mina smala axlars längtan”. Det här gav mersmak!#morrismohlin #morrismohlinpåiskalltuppdrag #mariafrensborg #kallelandegren #bonniercarlsen #ungdomsbok #ungdomsboktips #lästipsungdom #lästips #läsning #sommarlovsläsning #nybok

Instagram Inlägg