Instagram

Instagram Inlägg

– Tjohoo, den andra boken i serien ”Scoopet” är här! Och den är minst lika bra som den första.️Det är spännande, aktuellt och utifrån tre elevers vardag i årskurs fem får vi följa hur de uppmärksammar orättvisor och samhällsproblem. Tillsammans med vuxna i sin närhet granskar de fakta, lyfter fram mörkade hemligheter och handlingskraftigt löser de problemen.️En spännande vardaglig och informativ serie där läsaren samtidigt lär sig om rättigheter, journalistik och vikten av faktagranskning, källkritik och hur vi kan påverka vår omvärld.Fantastiska och känslostarka illustrationer av Kim W Andersson som är en njutning att ta del av.️Hugo, Maryam och Johanna driver Sturebergsskolans nättidning ”Scoopet”. När eleverna uppmärksammar mobbing på skolan, tystar rektor Niding dem effektivt genom att stänga ner hela tidningen. Men tack vare journalisten Katja Ritter, kan de fortsätta sitt arbete tills Katjas skrivarstuga brinner ner. Är branden anlagd? I så fall, av vem och varför?️Journalisten Erik Fichtelius och författaren Martin Widmark gör ett bra samarbete och det märks att de är väl pålästa och väl insatta i det de skriver om.Lättläst, spännande och välskrivet får vi handledning och förklaringar på liknande sätt som i radioprogrammet ”Klartext”, med enkelt språk utan att göra avkall på fakta, innehåll eller spänning.Längst bak finns länkar till mediekompass om du vill prova skriva egen nyhetstext och till statens medieråd där du kan få tips och lära dig mera om källkritik, media- och informations kunskap.️En bokserie som passar från 10-års åldern och långt upp i åldrarna.Tips till sommarens bilsemester: Boken finns inläst av Erik Fichtelius.Den första boken i serien heter ”Förstörda bevis” och utkom 2018.Har du ännu inte läst – gör det!️️️️#mordbranden #erikfichtelius #martinwidmark #bonniercarlsen #spänning #boktipsförbarn #boktipsförbarnochungdomar #lästipsförbarn #lästipsförunga #ungdomsboktips #sommarläsning #sommarlovsläsning #läsningärlivet #nyaböcker #böcker #läsning

Instagram Inlägg