Instagram

Instagram Inlägg

Funkisfamiljen är tillbaka!Ledighet, sommar, planer och förväntningar. Känns det igen? En omöjlig kombination…eller…?”- Vi har alla svårigheter, men på olika sätt. Jag tycker egentligen inte att man ska jämföra så mycket. Det är bättre att försöka göra det bästa av de möjligheter man har.”Återigen en klok, charmig och viktig bok, där människors olika förutsättningar lyfts och diskuteras.En handling vi känner igen. Tokigheter och aktiviteter som speglar många barns vardag. Problem, utmaningar och lösningar presenteras på ett igenkännande och positivt sätt.Familjen är både stressad, orolig, närvarande och förklarande på ett sunt och igenkännande sätt.Funkisfamiljen består av mamma, pappa och syskonen Vide, Mio och Tintin. Mio är funkis (har en funktionsvariation) och kan inte gå eller prata.I den andra boken om Funkisfamiljen blir Mio svårt sjuk och behöver åka till sjukhuset. Men vad händer då med semesterresan och alla roliga planer, tänker Vide.Funkisfamiljen ger oss en generös inblick i vardagen med svårt sjuka barn.Men vi har alla olika hinder i varierade nivåer och olikheter som också går att koppla till handlingen och lösningar som vi alla kan inspireras av då det inte går som planerat.Har du ännu inte läst om Funkisfamiljen, gör det! Första boken heter ”Operation slutstirrat” och kom 2018.Böckerna är illustrerade av Anna Forsmark.#funkisfamiljen #operationräddasommarlovet #annapella #annaforsmark #libris #barnbokstips #lästipsförbarn #boktipsbarn #boktipsförbarn #funktionsvariation #sommarlovsläsning #sommarläsning

Instagram Inlägg