Instagram Inlägg

Den andra boken om Selma är här! En underbar sommarläsning om huggormar, kattungar, getingstick och ambulanshelikopter. Båtresor, upptagna föräldrar, nya vänner, osämja, svartsjuka, förstående morföräldrar och bad från bryggan.Det är sommarlov och till hösten ska Selma börja årskurs två.På sommaren bor Selma tillsammans med mamma, pappa och lillebror Fred i mormor och morfars hus på ön. Selma känner sig lite ensam, men så träffar hon en ny vän, den ett år äldre Tora som precis flyttat till ön med sin stora brokiga familj. De leker och har kul tillsammans, men en dag blir allt förändrat…Det är härligt att läsa böcker om barn som har sommarlov. Min egna tid känns mera ledig och somrig då. Gamla minnen från barndomen gör sig påminda och jag njuter lika mycket av sommartiden som barnen i böckerna.Detta är en fristående fortsättning på ”Selma och pappa.” Illustrationerna är gjorda av Ingrid Flygare.Böckerna passar utmärkt som högläsning eller nybörjarläsning från ca 5 år.#selmatoraochkitty #katjatydén #bwahlströms #nybörjarläsning #sommarläsning #boktipsförbarn #lästipsförbarn #sommarlovsläsning #barnboktips

Instagram Inlägg