Instagram Inlägg

Boktipset!Nu är den äntligen här!En fängslande och mycket välskriven debutroman om människorna som arbetar på en statlig myndighet och vad som händer med dem under ett omfattande förändringsarbete.️Det låter kanske formellt och tråkigt, men det är precis tvärtom! Och det handlar om karaktärer som väcker starka känslor, sympati och empati och som dröjer sig kvar efter utläsning.️Vi får följa Gertrud, karriäristen som inte skyr några som helst medel för att förändringen genomförs. Hennes två vapendragare Bill och Bull, den illusionslöse Bosse, som arbetat på Värket i många år och hans kollegor: ängsliga Laila, stöddige Sebbe, ensamstående pappan Anders och pladdriga Pia.Alla har ett bagage med sig och vi får lära känna dem på nära håll och följa deras omtumlande resa i den nya miljön️Jag fängslades och blev trollbunden från första sidan. Författaren bjuder på personliga karaktärer som vi alla känner igen från vår närhet och som jag gärna vill läsa mera om.Berättelsen ger stor igenkänning kring turbulensen och känslorna som råder vid de förändringsarbeten som ständigt råder på våra arbetsplatser.Språket är både sakligt, personligt och bjuder på både förbjudna tankar och modiga åsikter.️Katarina Lundholm verkar väl insatt i bokens innehåll och har en förmåga att skapa en fin balans mellan karaktärernas arbetsliv och privatliv, deras personliga åsikter och ledningens krav.Som läsare får du komma innanför dörrarna på en statlig myndighet och lära känna en grupp människor i olika åldrar, med olika bagage och behov. Det finns inga rätt eller fel, bara olika upplevelser. Vi får ta del av deras vardag, tankar och personliga utveckling under en kaotisk period i livet.️Trots att romanen utspelar sig i den formella företagsvärlden är det snyggt paketerat och presenteras med en varm berättarröst.Du kommer garanterat att känna igen dig eller någon i din omgivning oavsett vilken roll i yrkeslivet du eventuellt har erfarenhet av. Detta är även en utmärkt bok att läsa i en bokcirkel och samtala vidare om.️️️️️Boken är utgiven av @vistoforlag . #värket #katarinalundholm #vistoförlag #debutroman #boktips #lästips #bokcirkelbok

Instagram Inlägg