Instagram Inlägg

Vad händer när mormor blir kär och skaffar en ny partner?En positiv berättelse om alla känslor och funderingar som kan uppstå när vuxna skaffar nya partners.Anton går på förskola och bor ensam med sin mamma. Han gillar fotboll, hockey och dinosaurier.En dag berättar mamma att mormor kommer på besök med sin nya kärlek, Leif.Det är ett viktigt och aktuellt ämne som tas upp. Förändringar, känslor och att man kan bli kär många gånger och i olika människor. Tyvärr känns boken alltför ytlig och jag saknar mer förtroliga samtal mellan barn och vuxna. Kanske kopplingar till kompisars upplevelser, som skulle bredda känslor och innehåll.Men det är fint med den positivitet som Anton visar. Det kan hjälpa och inge hopp till blyga, osäkra barn som läser boken.Härliga färgstarka illustrationer av författaren som förstärker den sprudlande känslan i handlingen.Läs gärna ”Blä för Nadine” och ”Inte nu igen Amanda!” av samma författare.Böckerna är lämpliga för 5-7 åringar.Tack @idusforlag för läsex!🏽.#antonochgubbar #mariadavidsson #barnbok #börjaläsa #idusförlag #bokomkärlek

Instagram Inlägg