Instagram

Instagram Inlägg

Oerhört starkt, känslosamt och naket ärligt om den första berusande kärleken mellan två fotbollsspelande killar med helt olika bakgrund och förutsättningar.️Boken är fängslande från första sidan, med ett språk som känns igen från ungdomars värld. Jag gillar att det känns trovärdigt och brutalt ärligt om tankar, känslor, fördomar och påhopp. Skuld, skam, lycka, kärlek, smärta och omgivningens oförståelse avhandlas på ett ytterst ödmjukt och empatiskt sätt. Den osäkerhet men nyfikenhet som präglar sexdebuten känns äkta och naturligt skör.️Jonatan bor i samma villaområde som kompisarna Leo och Markus. De spelar i samma fotbollslag där Jonatans pappa är tränare.Rami bor i ett flyktingboende som är inhyst i ett nedlagt vandrarhem och går i skolans språkförberedelseklass. Han räknas som gruppens ledare, eftersom han talar bäst svenska.Jonatan och Rami möts i en fotbollsmatch och starka känslor uppstår direkt.️Det här är en aktuell bok som behövs för igenkänning och ökad förståelse. Den är lättläst och fascinerande att på drygt hundra sidor lyhört och insiktsfullt lyckas synliggöra förbjudna känslor, flyktingars svårigheter, orättvisa förutsättningar, fotbollens utmaningar och glädje. Jättefint att en bok om killar bjuder på så många starka känslor.️Det här är en utmärkt bok att sätta i händerna på den fotbollsintresserade tonåringen som kanske inte läser så mycket.Jag hoppas boken blir läst av skolklasser, med diskussioner och fördjupade samtal efter läsningen.️Hur har jag kunnat missa författaren Mats Berggren? Så glad att det redan finns ett antal fristående titlar utgivna.Rekommenderas varmt!️️️️#ramiochjonatan #matsberggren #opalförlag #ungdomsbok #ungdomsboktips #hbtqböcker #boktips #lästipsungdom #fotbollsbok #läsningärlivet #vadvorelivetutanböcker #bokförungavuxna #ungavuxnaböcker

Instagram Inlägg