Instagram Inlägg

En roadmovie som väcker tankar och handlar om att hitta sig själv, mogna som människa och ta ansvar för sitt liv.Efter en hård fyllekväll i februari vaknar den drygt 50-årige Leopold upp med minnesluckor och dåligt samvete. Kvällen innan friade han till sin sambo, gjorde bort sig radikalt och inser att om exakt sju timmar ska de tillsammans resa till Thailand.Denna feelgood-roman utspelar sig både i Stockholm och Thailand. Det är befriande med en manlig huvudkaraktär, men jag saknar det utlovade fartfyllda tempot. Det är välskrivet, men lite segt på mitten. Berättelsen tar sig med både handling och driv i den senare delen.Det är fint att se den empati och lust att hjälpa som de okända medmänniskor som korsar Leopolds väg visar.Jag gillar när poletten trillar ner och Leo kommer till insikt, gör upp med sitt förflutna, tar ansvar för sina handlingar och sitt liv. Det blir verkligen den stora behållningen av berättelsen.Och visst får jag känslor för loriapan Göran…Varg Gyllander har tidigare skrivit polisromaner och thrillerserien STHLM. Detta är hans första feelgood-roman som är baserad på bitvis egna upplevelser.Det är lättläst, lite humoristiskt med en handling som dröjer sig kvar efter utläsning. Det finns en hel del att samtala om, vägval man kan göra på olika sätt, situationer man kan agera och reagera olika på.Några frågor kvarstår, så visst undrar man om det kommer en uppföljare…?#allakännerapan #varggyllander #louisebäckelinförlag #feelgoodläsning #boktips #nyaböcker #vårensböcker2019 #boknörd #läsning #lästips

Instagram Inlägg