Instagram

Instagram Inlägg

Så oändligt sorgsen, vacker och uppriktig relationsroman. Boken är en lång och stillsam uppgörelse med ödet, om vägen till acceptans och om att gå vidare i livet.️Linda Olsson har ett personligt och böljande språk som är lätt att påverkas av.Det är i första hand vemodet, närvaron och det långsamma tempot som berör och stannar kvar hos mig. I brevform växer handlingen och ett persongalleri sakta fram. Karaktärer möts och vävs snillrikt samman. Personernas identitet och samband blir man som läsare diffust varse om efter hand.️Vi får bland annat följa Helga som reser tillbaka till geografiska platser som Paris, Auckland och framför allt Hamilton Beach, för att göra avslut och göra upp med sitt förflutna. Brevens innehåll skapar ordning av kaos och sätter allt i ett sammanhang.Vi lär också via dagboksanteckningar lära känna Joseph, hans son Wills och barnbarnet May.️Det känns fint och ärofyllt att följa med på människors livsresor. Dela minnen av lust, lycka, kärlek, sorg och förändring.Helga verkar oändligt ensam, men känns stark och närvarande. När boken börjar är hon 49 år och genom tillbakablickar får vi svar och förklaringar till hennes livssituation.Joseph har på liknande sätt en ambition att göra upp med det förflutna, söka svar och vara sitt bästa jag.En personlig, äkta och hoppfull berättelse som jag varmt rekommenderar.️️️️#hamiltonbeach #lindaolsson #nyaböcker #brombergsförlag #brombergs #brevroman #relationsroman #romantips #feelbad #lästips #boktips #läsning

Instagram Inlägg