Instagram

Instagram Inlägg

Det är välskrivet.Det är igenkännande och hoppfullt.Det är aktuellt.Det är en mycket bra ungdomsbok!️Åh Livia, vad starkt jag känner för dig! Och vad stark du är när du ständigt utsätts för jobbiga förändringar.Pappa förlorar jobbet och familjen måste flytta från huset till en lägenhet. Pappa har slutat vara glad. Plötsligt blir det bara strul med bästisen Kajsa. Och om föräldrarna vill skiljas, vad händer då?️”När förändringens vindar blåser så bygger en del vindskydd och andra väderkvarnar.”Så säger farfar. Livia vet att man ska tänka positivt och att det alltid finns de som har det värre än hon. Men hon längtar efter och saknar det problemfria livet från förr!️Livia är en stark person som bär mycket inom sig, nyfiket funderar över grannarna i huset och har en naturlig vilja att bygga broar och göra situationen bättre. För alla.️Jag kommer direkt in i handlingen. Jag känner stark sympati för Livia och berörs över att hon är så ensam med sina tankar och känslor. Så jobbigt när man blir osams med sin bästis och inte riktigt vet varför.Jag påminns om hur ofta vi vuxna gör saker utan att prata med barnen, förbereda dem, följa upp och samtala om känslor vilket lämnar barnet ensam med sin oro och jobbiga tankar.️Det här är en viktig bok som lyfter vardagliga och stora förändringar som ständigt är aktuella för barnen. En hoppfull läsning utifrån barnets perspektiv och det är befriande hur naturligt författaren lyfter ämnen som skilsmässa, skuld, arbetslöshet, depression och transpersoner.Så fint att läsa hur ansvarstagande människor rycker in och tar ansvar för att reda ut problemet för barnet på ett moget och empatiskt sätt.Inga pekpinnar och inget sockersött lull-lull, utan ansvarsfullt och vuxet på ett bra sätt.️Jag saknar Livia och vill gärna läsa mer om henne.Har du ännu inte läst boken – Gör det!Boken är rekommenderad till åldern 9-12 år.️️️️#liviaochförändringarnasvindar #sofiaweiss #idusförlag #ungdomsbok #lästipsförbarn #lästipsungdom #boktips #boktipsbarn #boktipsungdom #förändringar

Instagram Inlägg