Instagram

Instagram Inlägg

Recension:En varm debutroman om barnlängtan och ofrivillig barnlöshet.Två parallella berättelser från 1920-talet till nutid om människor som delar liknande upplevelser och miljöer.️Frida och Tobias köper ett torp från 1904. Här tänker de sig en lycklig framtid med barn och drömmar att förverkliga. Men graviditeten dröjer och relationen börjar knaka. När Frida hittar gamla brev från en tidigare ägare, börjar hon forska i det förflutna och hittar gemensamma kopplingar och inser att barnlängtan kan se olika ut.️Boken har en trevlig handling, men jag har lite svårt att bli riktigt engagerad. Ett genomgående gammaldags språk, som blir än mer ålderdomligt i ’de äldre’ kapitlen och med en ton som känns igen från veckotidningars följetonger, som kanske passar en äldre målgrupp ännu bättre.Härliga miljöbeskrivningar och personporträtt som man vill veta mera om och lära känna på djupet.️Berättelsen känns återberättad lite utifrån och inte ”härvarande”. Inser att det nog beror på att boken inte är skriven i presens utan i presens particip, vilket jag tycker gör språket mindre följsamt och drar ner tempot.Jag efterlyser ett tydligare fokus kopplat till handlingen och mer dramatiska känslor kring de ’jobbiga’ partierna.Det tror jag ger större intresse och väcker fler känslor hos läsaren.️Jag har förstått att boken är skriven under lång tid (tre år?) och det märks att det är ett annat tempo, flyt och fokus från mitten till slutet.Skrivarglädjen och lusten att berätta en historia lyser igenom, så följ lusten och fortsätt skriva.️️️Tack @jeckahindsfors för läsex! Det var fint att läsa din berättelse.Boken är utgiven av @vistoforlag #intenågonsmamma #jessicahindsfors #debutroman #romandebut #ofrivilligtbarnlös #barnlängtan

Instagram Inlägg