Instagram Inlägg

En stark och lekfull bilderbok om det dramatiska livet där torka och översvämningar hotar maten. Vad äter man då? Kan man äta gräs?️”Jag heter Imani Lillian Mau och jag kan allt. Klättra högst, räkna till hundraett och hämta vatten på andra sidan berget.”️Böcker har en förmåga att på ett enkelt sätt skapa igenkänning, bygga broar och ge insyn i andra världar.Så härligt att följa med i det lilla barnets tankar, fantasi och vardag. Här blandas allvar och lek med drama och bus. Vädrets växlingar och människors ondska känner vi igen från alla länder. Gemenskap och tacksamhet kan vara lösning på många globala problem. Viktigt och rätt att involvera barnen från tidig ålder.️Författaren Sami Said kommer från Eritrea men har bott i Sverige sedan han var tio år. Han har sommarpratat och gett ut prisade böcker. Han har förmåga att uttrycka sig engagerat och trovärdigt. Berättelsen väcker känslor och empati.Sven Nordqvist illustrationer är enkla, men både charmfulla och dramatiska.Ett fantastisk bra samarbete mellan ord och bild.En bilderbok jag varmt rekommenderar.️️️️#ätagräs #samisaid #svennordqvist #bilderbok #bilderbokstips #barnbok #barnbokstips #naturochkultur

Instagram Inlägg