Instagram

Instagram Inlägg

En otroligt välskriven, stark, fascinerande och humoristisk berättelse om livet efter en hjärttransplantation.️”Jag ska äta så många brysselkålplättar du vill och jag ska gå med i varenda demonstration och aldrig köpa nåt som innehåller palmolja eller bära nåt i skinn eller slänga papper i soptunnan i stället för återvinningen, men du måste låta mig leva mitt eget liv. Du kan inte fortsätta försöka leva det åt mig. Du har gett mig så bra värderingar, men nån gång måste du låta mig vara den som lever efter dem.”️Det här är 18-åriga Marlows egna berättelse om att få en ny chans och leva med någon annans hjärta i sin kropp.Att vara tonåring frigöra sig, vårda relationer, hitta kärleken och söka sin identitet, är tillräckligt turbulent för en frisk människa. Att dessutom fundera över hur någon annans hjärta påverkar dig, din personlighet och dina val i livet gör allt än mer komplext.️Livet är verkligen inte enkelt och enbart en dans på rosor. Kompisar kan ha elaka tungor och föräldrar kan överbeskydda.Det är skickligt återberättat, språket är underhållande, personligt och bjuder på många dråpligheter och upptåg. En lättläst historia om stora ämnen, men med ett djup som väcker tankar och funderingar. Det här är både uppfriskande, otrolig viktig läsning och ger bra insyn kring organdonation.️Författaren är från Australien och det här är hennes andra bok, men den första som är utgiven på svenska.Hon väcker mitt intresse och jag blir sugen att läsa mer från henne.En bok jag varmt rekommenderar från ca 15 år och uppåt.️️️️Boken är utgiven av @gillabocker #ditthjärtaärmitt #shivaunplozza #gillaböcker #gillaböckerförlag #organdonation #ungavuxna #boktipsungdom #boktips #lästips #lästipsungdom #ungdomsbok #ungdomsboktips #boknörd

Instagram Inlägg