Instagram

Instagram Inlägg

En rolig och utmanade ABC-bok för den vetgirige och fundersamma som vill veta mer om kluriga begrepp och tankarna kring dem.️Svenska språket är inte lätt. Det finns många ord som vi ofta slänger ur oss och tar för givna att mottagaren förstår. Ofta leder det till stora missförstånd och oförståelse. Här kommer hjälpen!️Boken tar i alfabetisk ordning upp sammansatta ord som t ex: arbetsmyra, dammråtta, ensamvarg, flaskhals, gnällspik och latmask och följs av en rimmad vers.Vardagliga ord som här är sammanställda med en intressant blinkning till barnens värld.Orden förklaras och därefter finns en fråga kopplad till innehållet, som man kan fördjupa sig i och samtala vidare om.️Illustrationerna av Maria Källström är färgstarka, charmiga och och bjuder på vinklingar som är både bokstavliga och inspirerande.️Jag får jättemånga idéer hur man kan jobba vidare med innehållet, som läggspel, frågekort (typ charader), rita-övningar att utmana fantasin eller att forska vidare kring förklaringarna, historiska kopplingar.Innehållet inspirerar verkligen en bred målgrupp (åldersmässigt). Härligt att jobba med den genom hela grundskolan.️Rekommenderad läsålder är 3-6 år, vilket jag tycker är lite lågt. 6-9 år och uppåt känns rimligare, anser jag. Däremot vore det en idé att släppa den i mer lättläst pek-bok variant, med hårda sidor för de allra yngsta.️Sammantaget en kul och frisk fläkt bland ABC-böckerna som ger ny kunskap, utmanar fantasin, inspirerar och sätter igång tankar inom mig som läsare. Jag gillar böcker på rim och tycker att boken med fördel ska läsas ett flertal gånger. Det kan också inspirera barnen att ”glos-förhöra” varandra, typ frågesport.Det är författarens debutbok för barn, men jag tror och hoppas det kommer fler böcker.Rekommenderas varmt!️️️️Tack @olikaforlag för läsexemplar!#klurigaordensabc #miakim #mariakällström #olikaförlag #abcbok #presentbok #ordbok #bilderbok #bilderbokstips #barnbok #barnbokstips

Instagram Inlägg