Instagram

Instagram Inlägg

”Det ser roligt ut när de spelar. Fast det är klart. De är ju bra på fotboll. Det är inte Tim. Han är bara bra på sådant som man gör när man sitter alldeles still…han är bra på: Att läsa. Att räkna. Att lära sig saker utantill.”️En lättläst bok som lyfter många viktiga tankar och funderingar kring talang, bekräftelse och längtan efter att duga och höra till.️Tim är inte särkilt bra på fotboll, men han skulle vilja vara bra på det. Pappa visar stolt sin stora fotbollspokal som han fick när han var ung. Tim förstår att pappa önskar att Tim också vore intresserad och duktig att spela fotboll.Det är skillnad på att inte vilja vara bra och att inte kunna vara bra.️Många älskar idrott och många pratar om fotboll, träningar och gemenskapen. Barn vet tidigt att de som är duktiga på idrott, blir tydligt bekräftade, omskriven och omtalad. Höga löner och stor stjärnstatus inom många sporter. Men vi är alla olika och bra på olika saker, och det är bra!️Berättelsen lyfter jättefint hur och på vilket sätt vi kan hjälpas åt, ställa upp för varandra. Behovet och betydelsen av tjänster och gentjänster. Att det finns en uppgift för alla. Vikten av mental inställning – tankens kraft. Hur vi kan öka vår självbild.Bra språk, som vågar sätta ord på det obekväma, det jobbiga.Charmiga illustrationer av Joen Söderholm som förstärker känslorna.En utmärkt läsning för nybörjarläsaren eller som högläsning från 5 år till mellanstadieåldern.️️️️Tack @idusforlag för läsexemplar!#timochfotbollen #annajohansson #joensöderholm #idusförlag #nybörjarläsning #barnbokstips #lästipsbarn

Instagram Inlägg