Instagram Inlägg

Nadia är tonåring och flydde för tre år sedan från Afghanistan.Det här är hennes berättelse om livet som var, vardagen som är och drömmarna hon har.️Att läsa denna bok känns som att få tillgång till Nadias personliga dagbok. Hon berättar om sin kultur, seder och bruk, stränga regler och den utstakade vägen som en flicka i Afghanistan måste följa.Hennes ryggsäck är fylld av erfarenhet av krig, hot, våld och flykt från bortgifte.Längtan efter sin pappa, farfar och drömmen om att bli fotbollsproffs. Hon har inga svenska vänner, men skogskompisen Xiaoming, som lyssnar, tröstar och lugnar.️En lättläst bok om svåra och smärtsamma ämnen, som vi känner igen från vårt samhälle och vår omvärld. Jag får större förståelse och insyn i vardagen för en flykting i Sverige. En viktig bok som behövs för läsare som delar samma erfarenheter.️I skogsgruppen ”Tillsammans” möter vi flera ungdomar mellan 12 och 17 år från olika länder och olika delar av världen. Syftet är att ungdomarna ska bli trygga och lära sig mer om Allemansrätten.Har man varit fåraherde i Afghanistan är man livrädd för vargen. Men hur är det med vargar i Sverige? Finns de? Och varför finns inga svenska ungdomar med i gruppen?️En jättefin och välskriven vardagsberättelse om att uppskatta stora och små glädjeämnen. Vi förstår att det är pedagoger, medmänniskor och föreningsliv som bygger broar, skapar gemenskap och är avgörande för framtiden.Det behöver vi bevara och påminnas om om och om igen.En bok jag varmt rekommenderar till åldern 12 år och uppåt…️️️️#finnsdetvargarisverige #monicazak #flykting #ungdomsbok #ungdomsboktips #boktips #lästips #lästipsungdom #böckersomgörskillnad

Instagram Inlägg