Instagram

Instagram Inlägg

En vacker, stark och känslosam berättelse för yngre läsare.️Jag har hört så mycket gott om denna bok och jag blev inte besviken. Direkt kommer jag i stämning och fångas av farmors vemodiga äventyrshistoria om hur hon fick lämna det trygga livet för en ensam och oviss vardag i främmande land. Texten är lågmäld, närvarande och samtidigt dramatisk.️Det är som en fabel med djur som huvudpersoner. Människan förekommer enbart i periferin som hotfull jägare. I början ser vi välkända svenska djur, i det nya landet möter vi andra arter från andra breddgrader.Det är så fint att följa hur musiken bygger broar när språket inte räcker till. Därigenom hittas nya vänner, gemenskap och trygghet.️Emma Virke har tidigare skrivit och illustrerat ett antal bilderböcker. Hennes bilder känns även igen från andra författares böcker och tidskrifter.Här är det den japanska illustratören Fumi Koike som gjort bilderna. De är färgstarka, tidlösa och förstärker stämningen och dramatiken i berättelsen. Ett lyckat samarbete.️Jag tycker boken passar bra att läsa tillsammans med barn för den kan både väcka igenkänning, frågor och funderingar. Fungerar också bra att utgå ifrån för att samtala om krig, flykt och tillhörighet.Rekommenderas varmt.️️️️#sångenfrånandrasidanhavet #emmavirke #fumikoike #bilderbok #bilderbokstips #barnbok #barnbokstips #lillapiratförlaget

Instagram Inlägg