Instagram Inlägg

En fridfull och oerhört vacker bilderbok som redan känns som en klassiker.️Orden känner vi redan till från Astrid Lindgrens vaggvisa ”Alla ska sova” som sjöngs på höskullen av barnen i Bullerbyn.Bilderna skapar en magisk promenad från barnkammaren, ut i den svenska sommaren. Vi förflyttas från gården till kohagen, hästhagen, fårhagen och vidare ner till sjön. Det är den ensamma vakna katten som visar oss vägen. Genom skogar, hagar, åkrar och ängar. Mörkret lägger sig, perspektivet ändras och vi svävar allt högre upp, förbi trädtoppar och vidare upp i luften.Jag kommer på mig att jag där känner mig som Karlsson på taket eller Mio min Mio som ser världen lite mer från ovan.️Det är en strålande idé att låta Astrids ord leva vidare till dessa fantastiska bilder. Sången blir min läsrytm och berättelsen blir nästan en meditativ resa mot sömnens rike. Bilderna förstärker texten och barnen påminns om att även djuren behöver värdefull vila.️Detta är den femte Astrid Lindgren boken som Marit Törnqvist illustrerar. Hon gör det med både ödmjukhet och bravur. En fantastisk bilderbok som passar utmärkt som gåva till det lilla barnet och tål att läsas under hela barndomstiden.️️️️️#allaskasova #astridlindgren #marittörnqvist #bilderbokstips #barnbokstips #presentbok #bilderbok #barnbok #klassiker #rabenochsjögren #astridlindgrensvärld

Instagram Inlägg