Instagram

Instagram Inlägg

Det är helt ljuvligt att läsa om Frallan! Det är underfundigt, underhållande och väldigt närvarande. Berättelsen återberättas både snyggt och charmigt ur barnets perspektiv. Allt känns äkta och vi får dela både vardagshändelser och Frallans reflektioner. ️”-Vad är konst? frågar Mark.Jag vet nästan bara saker som inte är konst. Det har jag lärt mig av mormor. Om jag till exempel frågar om hon kan räkna till tusen så svarar hon: Javisst, det är väl ingen konst.Tydligen kan nästan vad som helst vara konst… Ibland kan till och med skräp vara konst. Att göra konst är ungefär som att pyssla. Det tycker jag är roligt.”️Frallan går i skolan och det gör även Ester, som är snällast i hela skolan. Hon säger att Frallan kan få vara kär i henne om hon vill. Men det vill inte Frallan och plötsligt blir det lite jobbigt… vad är egentligen kärlek?️”- Kär är liksom inget man bestämmer, säger mamma. Det bara blir.- Som när man blir sjuk? frågar jag.️Det är lättläst och passar utmärkt till den som precis börjat läsa men även en bra högläsningsbok.Jättefint att följa Frallans utforskande funderingar kring känslor, som lyfts med allra största ödmjukhet och allvar. Men det är också rolig och underhållande läsning, för det ger så mycket igenkänning. Både barnens upplevelser och sätt att uttrycka sig på, men jag känner även igen mig både i mamman och i mormodern.Illustrationerna av Lisen Adbåge är härligt avslöjande och ärliga. De bidrar till den avslappnande varma och kärleksfulla känslan som människorna visar.️Det här är tredje boken om Frallan. Har du ännu inte läst dem – gör det!Det är ren glädje och fröjd för både stora och små att dela Frallans äventyr.Rekommenderad ålder 6-9 år.️️️️️#frallanochkärleken #frallan #saraohlsson #lisenadbåge #lillapiratförlaget #börjaläsa #lättläst #boktips #lästips #barnbokstips #boktipsbarn

Instagram Inlägg