Instagram

Instagram Inlägg

Åh vilken fantastisk pärla detta är! En bok som jag vill sätta i händerna på varenda ungdom på högstadiet eller gymnasiet, men även utmärkt läsning för vuxna läsare som någon gång längtat bort till ett annat liv. Som på riktigt tror att gräset är grönare på andra sidan.️Jag verkligen älskar Mia Öströms språk, hur hon närvarande tacklar djupa funderingar och bjuder på fantastiska liknelser och betraktelser.Hon utmanar mig och jag kommer på mig att stanna upp på var och varannan sida för att smälta formuleringarna och alla klokord. Det finns mängder av uttryck att dela med sig av, t ex:”Du är lycklig, du vet bara inte om det.””Tiden går. Allt förändras. Man måste bara vänta lite.”️Madeleine Nordström är 15 år och bor på en gård med mamma, pappa, 22 kor och 40 ha åker. Hon känner sig osedd och obekräftad och börjar tvivla på om hon verkligen växt upp med sina rätta föräldrar. Kanske blev hon förväxlad redan på BB?Hon tar saken i egna händer och beslutar sig för att söka efter ett liv som är hennes.️En berättelse om att känna sig utanför, om längtan efter att höra till, känna tillhörighet och få bekräftelse. Om att längta bort och hitta hem. Om att hitta sig själv.Men boken tar även upp stora jobbiga vardagshändelser i ungdomars liv: vänner som man tar för given, förändringar, fester, relationer, avundsjuka och gymnasieval.️Mia Öström tilldelades Norrlands litteraturpris 2018.Har Du ännu inte läst hennes böcker – Gör det! De är välskrivna, lättlästa, ruskar om och ger även i det djupaste mörker hopp och leenden.️️️️️#mitthjärtabordeslånågonannanstans #miaöström #gillaböcker #gillaböckerförlag #lillapiratförlaget #ungdomsbok #boktips #lästips #måsteläsning

Instagram Inlägg