Instagram Inlägg

En bok som inte liknar något annat jag läst.Det är en härva av trådar som alla sakta men säkert trasslas ut och det uppdagas snart att samtliga har en mening och är betydelsefull för romanens handling.️Fredrik Backman har en personlig berättarröst och en enastående förmåga att återberätta de mest otroliga historier och samtliga känns oförklarligt självupplevda. Jag som läsare kommer återigen på mig att jag känner mig så delaktig i handlingen så jag tror jag har en biroll, om än som statist.️Det är karaktärerna, beteenden och relationerna som fängslar. De är levande och jag känner igen de flesta av dem från min omvärld. Och trots otroliga händelser så känns det äkta, trovärdigt och väcker sympati. Antagligen för att det mesta finns omkring oss i vardagen, förankrat i vårt nutida samhälle.️Det är klokt, smart, snillrikt och samtidigt alldeles knasigt.Boken är som en pusseldeckare men även samhällskritisk, tragisk, omtumlande, underhållande och fylld av kloka nutida observationer. Tunga ämnen som självmord, ångest, modlöshet, missbruk och offer av olika omständigheter är en del av innehållet. Men vi bjuds också på många klokord, förklaringar, förtydliganden och tolkningar av ord och händelser som vi knappt visste att vi funderat över.️”En märklig sak med ångest är att vi försöker bota kaos med kaos. En människa som satt sig själv i en katastrofal situation backar sällan, mycket oftare fortsätter vi istället rakt fram i ännu högre hastighet. Vi har skapat liv där vi kan se andra krascha in i en mur men vi hoppas ändå på något sätt att vi själva ska gå rakt igenom den. Ju närmare vi kommer desto mer tvärsäkra blir vi på att osannolikare och osannolikare lösningar mirakulöst ska rädda oss, medan alla som ser oss bara väntar på …smällen.”️Det här är både igenkännande, annorlunda och en bok med ett innehåll jag inte kan jämföra med något annat jag läst. Men ändå så mycket Fredrik Backman.Läs och avgör själva!️️️️#folkmedångest #fredrikbackman #forumbokförlag #lästips

Instagram Inlägg