Instagram Inlägg

Äntligen har jag läst den första boken av PAX-serien och jag blev inte besviken.️Mer lättläst än Harry Potter-böckerna men fascinerande och läskigt spännande. Jag tror att de som läst Cirkel-böckerna även gillar dessa.️”Det här biblioteket är gammalt …äldre än någon vet. En gång i tiden låg ett kloster här ovanför. Det hette Pax Mariae. Det betyder Marias fred. Det är därför staden heter Mariefred. På den tiden vaktade munkarna biblioteket. Men biblioteket fanns långt före dem. Nu är vi väktare. Vi kom hit när vi var små barn. Vår fostermor var väktare före oss.”️Det är action, magi och fantasi i nutid. Handlingen utspelar sig i Mariestad. Samtidigt som bröderna Alrik och Viggo ska bekämpa onda, mörka krafter behöver de tackla vardagens strider i det verkliga livet. Pojkarna har personliga problem och utmaningar av diverse sort och det ökar intresset, väcker känslor och ger igenkänning för mig som läsare.️”Alrik blir förbannad. Viggo har lärt sig att säga förlåt så fort någon höjer rösten. Han säger förlåt på löpande band till lärare, tanter från soc och till mamma.”️Mycket välskrivet och med fantastiska illustrationer av Henrik Jonsson. En serie på tio böcker som passar utmärkt att sätta i händerna på den ovane läsaren som vill fly vardagen. Varför inte ha serien i sommarstugan eller husbilen så hela familjen kan lockas till spänning och fantasi under ledigheten?Bra initiativ av @svenska_bokhandlareforeningen att i samarbete med @bonniercarlsen låta bokhandlare gratis dela ut denna bok under världsbokveckan.#paxserien #nidstången #åsalarsson #ingelakorsell #henrikjonsson #bonniercarlsen #fantasy #spänning #ungdomsbok #boktipsungdom #lästipsungdom

Instagram Inlägg