Instagram Inlägg

En oerhört stark och emotionell bok för alla åldrar om mobbing, utanförskap och hopp. Om längtan efter att höra till och viljan att bygga broar. Om allas rätt till lika värde.️Frannie är 11 år och har en äldre bror som är döv. Mamma har det kämpigt med sin graviditet och ligger mest och vilar. Familjen har ett antal gånger drabbats av missfall och återigen kommer oron och de jobbiga tankarna tillbaka.️”Om Jesus kom tillbaka till den här världen vet jag inte vad jag skulle vilja be honom om. Men jag vet vad jag skulle vilja fråga. Jag skulle säga: ”Käre herr Jesus, ursäkta om jag stör, men jag har en fråga till er. Jag skulle vilja veta hur man kan hoppas?”️I skolan finns mobbaren Trevor som trakasserar de flesta. En dag börjar en ny elev i klassen. Han är den första vita pojken i skolan. Dessutom kan han teckenspråk. Vem är han egentligen?️Mormor är trygg och klok.”-Jag vill inte höra talas om att du bråkar med den där pojken bara för att han är vit… Kom ihåg bara att alla någon gång hamnar utanför och när det väl är vår tur önskar vi bara att vi kunnat byta med någon annan. När du ser den där pojken ska du vara den där andra. Var den som kommer ihåg.”️På ena sidan motorvägen bor de vita. På den andra sidan bor de svarta.”Det fanns inga vita människor på den här sidan av motorvägen. Man tänkte inte på det förrän det dök upp en.”️Jacqueline Woodson har en enastående förmåga att ta sig an djupa, svåra och stora ämnen. På ett lättläst språk och med en vardaglig berättelse uppmärksammar hon det märkliga beteenden vi människor visar då vi möter någon som är annorlunda oss själva. Och hur viktigt det är med ökad förståelse och kunskap för att inse hur lika vi alla är trots våra olikheter.Boken utspelar sig på 70-talet. Jag önskar den blir välläst i alla skolor och alla familjer oavsett ålder, etnicitet, genus och funktionsvariationer. En berättelse som rör om, väcker tankar och gör skillnad.Boken rekommenderas från ca 9 år och uppåt.️️️️#fjädrar #jacquelinewoodson #naturochkultur #nyaböcker #barnochungdomsböcker #ungdomsbok #ungdomsboktips #utanförskap #boktipsungdom #boktips #lästips #humanism #tolerans #allaslikavärde

Instagram Inlägg